Mercedes va folosi noua evacuare in antrenamentele de vineri de la Singapore

Mercedes va folosi noua evacuare in antrenamentele de vineri de la Singapore
   Mercedes AMG a testat intensiv, pe parcursul celor 3 zile de teste pentru tinerii piloti desfasurate la Magny-Cours, unele upgradeuri, dintre care,cea mai mare inovatie o reprezinta noua evacuare bazata pe efectul Coanda, similara celor folosite de Ferrari, Red Bull, McLaren si Sauber. Dupa ce a fost testata pe parcursul a mai mult de 1000 de kilometri, se pare ca dat rezultate incurajatoare, Mercedes intentionand sa introduca noul update pe ambele monoposturi in antrenamentele libere de vineri de la Singapore. In eventualitatea unor reactii pozitive, evacuarea va fi folosita si in restul weekendului.

   Aceasta imbunatateste substantial fluxul de aer catre podeaua monopostului si, implicit, comportamentul mult mai bun al acestuia in virajele lente, prin aceasta contribuind, in acelasi timp, si la o uzura mai mica a pneurilor spate, problema cu care cei de la Mercedes s-au confruntat tot sezonul. Avand in vedere ca circuitul Marina Bay este unul lent, performantele monopostului Mercedes ar putea creste mult daca vor fi echipate cu noua evacuare.

   Credem ca sporul de performanta este destul de semnificativ, mai ales in ceea ce priveste tractiunea in virajele lente. Efectul noii evacuari este mai mare in virajele lente decat in cele rapide si, in acelasi timp, aduce, poate, echilibrul necesar necesar pentru pneurile spate, a explicat Ross Brawn.

   
 Mercedes a testat saptamana trecuta si un sistem dublu DRS asemanator celui propus de Lotus, insa momentan acesta nu va fi introdus, mai avand nevoie de teste si, oricum, nepretandu-se circuitului din Singapore.