Mercedes testeaza updateuri importante la Magny-Cours

Mercedes testeaza updateuri importante la Magny-Cours
   Incepand de astazi, timp de trei zile, la Magny-Cours, in Franta, se desfasoara teste pentru tinerii piloti, eveniment la care participa Mercedes, Ferrari si Force India. 

   Germanii de la Mercedes au declarat zilele trecute ca vor veni cu cateva dezvoltari importante ale monopostului la aceste teste spre a le evalua si, daca acestea vor da randamentul scontat, vor aduce importante cresteri de performanta sagetilor argintii.

   Astazi, in prima din cele trei zile de teste, pentru Mercedes AMG s-a aflat pe pista franceza Sam Bird, care a confirmat spusele germanilor, acesta pilotand un monopost cu o evacuare radical diferita fata de cea avuta in cursa de duminica de la Monza. Astfel, Mercedes se alatura grupului de echipe ce se folosesc de efectual Coand in dezvoltarea evacuarii monopostului, alaturi de Sauber, McLaren, Ferrari si Red Bull. 

   Ross Brawn a declarat ca, daca aceasta evacuare va corespunde asteptarilor, va aduce imbunatatiri semnificative monopostului Mercedes, in special in virajele lente si, mai mult, va aduce un plus de echilibru masinii, ajutand mult la reducerea uzurii pneurilor.

   Credem ca este vorba despre o imbunatatire semnificativa a tractiunii la viteze mici. Efectul evacuarii este mai semnificativ la viteze mici decat la cele mari, si, de asemenea, aduce, poate, echilibrul de care ai nevoie pentru pneurile spate.

   De asemenea, o alta componenta pe care Mercedes este de asteptat sa o testeze este sistemul DDRS asemanator celui propus de Lotus, o parte a acestuia fiind deja testata in timpul antrenamentelor de la Spa.