Button va fi penalizat in Japonia

Button va fi penalizat in Japonia
   Britanicul Lewis Hamilton s-a vazut nevoit sa abandoneze in turul 23 al cursei din Singapore, in timp ce se afla la conducerea cursei, din cauza unei probleme la cutia de viteze a monopostului sau McLaren. Dupa cursa, ambele monoposturi au fost verificate si a fost descoperita aceeasi problema si pe monopostul lui Jenson Button. Acest lucru inseamna ca echipa va trebui sa schimbe si cutia de viteze a acestuia din urma, ceea ce va duce, automat, la o penalizare de 5 locuri pe grila de start din Japonia.

   Cutia de viteze a lui Jenson a avut aceeasi problema ca si cea a lui Lewis din timpul cursei din Singapore, iar investigatiile ulterioare au indicat o defectiune terminala. Asadar, ambele monoposturi trebuie sa inceapa Marele Premiu al Japoniei cu cutii noi de viteze, ceea ce inseamna ca Jenson va primi o penalizare de 5 locuri.

   Bineinteles, acest lucru reprezinta o mare dezamagire pentru Jenson si pentru echipa. Partea buna este ca am inteles care a fost problema si am rezolvat-o complet, ceea ce le va permite ambilor piloti sa lupte cu incredere pentru pozitii pe podium, a spus directorul tehnic al celor de la McLaren Paddy Lowe.