D'Ambrosio il va inlocui pe Grosjean in cursa de la Monza

D'Ambrosio il va inlocui pe Grosjean in cursa de la Monza
   Este binecunoscut deja ca, in urma accidentului grav pe care l-a provocat in startul Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps, soldat cu eliminarea din cursa, inca din primul viraj, a nu mai putin de alti 3 piloti, Romain Grosjean a fost suspendat de FIA pentru urmatoarea etapa din Italia, de la Monza. In locul sau insa, echipa Lotus are dreptul sa desemneze un inlocuitor pentru aceasta cursa. Azi a fost anuntat oficial ca acest inlocuitor va fi pilotul de rezerva Jerome D'Ambrosio care a alergat anul trecut pentru fosta echipa Virgin Racing, actuala Marussia.

   Cand am semnat contractul cu Jerome drept al treilea pilot, am semnat cu un om care este foarte motivat, proaspat, talentat si care a alergat pe parcursul intregului sezon 2011. Speram ca acest lucru sa se vada atunci cand va pilota in weekendul viitor la Monza. 

   Stim ca Jerome s-a integrat bine in echipa si ca a facut o treaba buna atunci cand a condus monopostul Lotus E20 in timpul testului de la Mugello. Acum il asteapta provocarea unui Mare Premiu pe circuitul dificil de la Monza, intr-un monopost care este capabil sa termine pe podium. Un lucru e sigur, este pe jumatate italian si cred ca stiu cu ce pilot va tine publicul in afara lui Fernando! E o sarcina dificila pentru Jerome, dar il von sprijini in toate modalitatile pentru a obtine un rezultat bun, a declarat Eric Boullier, directorul principal al celor de la Lotus. 
   Pe de alta parte, belgianul D'Ambrosio este foarte entuziasmat de oportunitatea ivita si spera sa demonstreze ca este in stare sa obtina un rezultat bun si sa rasplateasca astfel increderea pe care cei de la Lotus au avut-o in el.
   
   Dorinta mea pentru anul 2012 a fost mereu sa ma intorc la volanul unui monopost de Formula 1, asa ca ma voi agata de aceasta oportunitate cu ambele maini. Monza este un circuit fantastic si de abia astept sa ies pe pista vineri. Ca al treilea pilot am lucrat cu echipa la fiecare mare premiu, am fost la toate sedintele si intalnirile la care merg pilotii de regula, asa ca sunt bine pregatit in aceasta privinta. Monza este un circuit superb, dar este, de asemenea, un circuit destul de tehnic, asa ca nu subestimez sarcina aflata inaintea mea.

   Vreau sa rasplatesc increderea pe care echipa o are in mine cu un numar mare de puncte stranse in cursa. Ii voi preda volanul lui Romain dupa cursa de duminica si sper ca aceasta aparitie din Italia imi va permite sa arat de ce sunt in stare.