Hamilton a postat pe internet date de telemetrie din calificari



Hamilton a postat pe internet date de telemetrie din calificari   Dupa ce coechipierul sau Jenson Button a castigat Marele Premiu al Belgiei, dominand autoritar chiar intreaga cursa, iar el a abandonat inca din primul viraj, in urma accidentului provocat de Grosjean, Lewis Hamilton si-a varsat toti nervii si toata frustrarea intr-un mod inedit si total absurd.

   Astfel, dupa terminarea calificarilor, Hamilton a scris pe Twitter ca Button, in ciuda intelegerii  prin care stabilisera sa foloseasca specificatia veche a aripii spate in Belgia, o folosea pe cea noua, ceea ce ducea la un avans considerabil al acestuia, de 0,4 secunde numai pe linia dreapta, fiind imposibil pentru acesta sa piarda in aceste conditii. Ulterior, Hamilton a sters aceste postari de pe contul sau.

   Duminica insa, avand in vedere si faptul ca a fost scos din cursa prematur si, probabil, vazand cat de usor a castigat coechipierul sau, Hamilton a facut un gest rar intalnit in lumea curselor si, mai ales a Formulei 1: a postat pe internet date confidentiale de telemetrie din turul sau de calificare, pentru a demonstra diferenta de viteza dintre el si Button!!! Numai ca aceste date, pe langa aceasta diferenta, au mai relevat si alte lucruri, cum ar fi garda la sol a monopostului si datele referitoare la viteza, lucruri foarte pretioase pentru alte echipe, pe care acestea le-au si descarcat, de altfel, foarte rapid.

   Cu toate acestea, Martin Whitmarsh, directorul principal al celor de la McLaren, spune ca, dupa ce postarile cu datele telemetrice au fost sterse, nu va mai exista nici o masura impotriva lui Hamilton.

Hamilton a postat pe internet date de telemetrie din calificari
   Cred ca a judecat gresit situatia, i-am cerut sa stearga datele de pe internet, ceea ce a facut. cred ca si-a dat seama ca a gresit, si nu cred ca asta a avut vreo influenta asupra weekendului sau de cursa. Ar fi interesant de vazut cum ar face fata unei astfel de situatii ceilalti directori de echipa. Dar nu cred ca a incalcat termenii de confidentialitate, a fost doar o greaseala de gandire, corectata destul de rapid si pentru care s-au cerut scuzele de rigoare. Mergem mai departe.

   Un alt oficial McLaren, directorul tehnic Paddy Lowe, spune ca alti sefi de echipa nu au avut prea multe de aflat din datele postate, dar, cu toate acestea, nu este bine ca astfel de informatii au fost postate pe internet.

   Cativa ingineri mi-au reprosat acest lucru, si nu m-am simtit tocmai bine, dar, de fapt, este vorba despre faptul ca nu impartasim astfel de date cu restul lumii. Datele efective nu vor fi de mare folos nimanui, nu s-a facut mult rau. Inginerilor insa nu le place sa vada astfel de scapari deoarece ne petrecem toata viata incercand sa pastram astfel de lucruri secrete. Asa ca, in final, este vorba despre ceea ce reprezinta aceasta postare in sine.
Hamilton a postat pe internet date de telemetrie din calificari   Si Jenson Button s-a declarat surprins si dezamagit, spunand ca nu se astepta la un asemenea gest  din partea coechipierului sau si nu ar fi vrut sa vada astfel de lucruri pe internet.

   Sunt dezamagit, lucram ata de mult pentru a imbunatati monopostul si pentru a tine astfel de lucruri private. Nu vreau sa vad asta pe Twitter. A fost intreaga telemetrie din calificari, nu era vorba numai despre aripa spate. Am fost foarte surprins si dezamagit.  
   In schimb, intrebat cum ar fi reactionat daca unul dintre pilotii sai ar fi facut acest lucru, directorul principal de la Red Bull, Christian Horner, a spus ca pilotul nu ar fi putut face asta si ca ar fi o incalcare a termenilor de confidentialitate. 

   Nota autorului: Avem unele indoieli legate de reactia dura a lui Horner, in sensul ca, daca ar fi fost vorba de favoritul sau, Vettel, nu credem ca ar mai fost vorba de incalcarea confidentialitatii.