Raikkonen pesimist dupa prima zi din Singapore

Raikkonen pesimist dupa prima zi din Singapore
   Lotus nu a avut parte de cel mai usor weekend la Monza, Kimi Raikkonen chinuindu-se sa faca fata lipsei de viteza pura pe care o necesita circuitul italian, dar pe care monopostul sau nu o dezvolta. Odata cu venirea etapei din Singapore, era asteptat revirimentul echipei britanice. Numai ca, dupa cum au demonstrat antrenamentele de astazi, se pare ca nici pe Marina Bay, in ciuda configuratiei complet diferite fata de Monza, cei de la Lotus nu se simt in largul lor.

   Kimi Raikkonen a fost, in ambele sesiuni de antrenamente, pe locul 12, in timp ce coechipierul sau Grosjean, a terminat prima sesiune pe 15, iar pe cea de-a doua pe locul 10. Cu toate acestea, Kimi nu crede ca diferenta de circa 2 secunde fata de lideri a fost una datorata cantitatii de combustibil din monopost.

   Nu a fost cea mai usoara zi. Dintr-un oarecare motiv, nu avem suficienta aderenta, cred ca ne lipseste apasarea aerodinamica. Pare a fi un pic dificil, cel putin azi a fost. Vechile probleme sunt inca acolo. Cand ai pneuri noi, in mod normal este mai bine la inceput.  Cred ca vom putea face ceva imbunatatiri pentru maine, dar, din pacate, nu vom putea recupera 2 secunde.

   Nu este ca si cum dintr-o data, monopostul nostru va avea mai multa aderenta decat celelalte. Poate ca nu progresam la fel de bine precum ceilalti. De obicei, facem progrese sambata, dar nu vom putea recupera, dintr-o data, 2 secunde pentru a-i ajunge pe cei din fata. Sunt convins ca si ei vor face progrese, si asta demonstreaza ca nu suntem atat de rapizi pe cat ar trebui sa fim. Speram sa putem afla ceva si sa fim mai fericiti maine.