Alonso: Ne lipseste perfromanta pe astfel de circuite


   Pentru cursa din Singapore, cei de la Ferrari au venit cu un nou desen al aripii spate, sprerand la un plus de viteza fata de rivalii lor pe circuitul Marina Bay. Se pare insa ca, dupa prima zi de antrenamente, aceasta noua aripa nu a dat rezultatele scontate, Scuderia trecand la vechea specificatie a acesteia.

   Cu toate ca Fernando Alonso a fost al treilea in ziua de vineri, acesta spune ca circuitul nu se preteaza monopostului rosu, fiind unul dur din acest punct de vedere.

Alonso: Ne lipseste perfromanta pe astfel de circuite    Am evaluat diverse componente noi, unele par sa dea rezultate pozitive, altele mai putin, dar poate ca in cazul celor din urma, trebuie sa acordam mai mult timp dezvoltarii lor in cel mai bun mod cu putinta. Per ansamblu, as spune ca ziua de azi a fost una pozitiva, chiar daca primele impresii sunt ca nu suntem la fel de competitivi pe cat am fost la Monza, in urma cu 2 saptamani.

Inca ne lipseste ceva performanta pe astfel de circuite, acolo unde ai nevoie de apasare aerodinamica maxima.

   Nici celalalt component al echipei Ferrari, Felipe Massa, nu a avut o zi mult mai buna, el incercand sa gaseasca echilibrul optim al monopostului pe parcursul celor doua sesiuni de antrenamente.

Alonso: Ne lipseste perfromanta pe astfel de circuite    Nu a fost o zi usoara pentru mine. Monopostul nu a fost deloc asa cum trebuie pe parcursul intregii zile, si, de asemenea, am avut de suferit foarte mult din cauza degradarii pneurilor in timpul ambelor sesiuni. La sfarsitul celei de-a doua sesiuni, am aflat ca exista ceva care nu functiona cum trebuie, dar acest lucru nu explica toate problemele mele. Trebuie sa aflam ce s-a intamplat cu monopostul pentru a putea repara acest lucru in vederea restului weekendului. 

   Avem idei clare despre directia in care trebuie sa ne indreptam atunci cand vine vorba despre setup. Un lucru este sigur, avem multa treaba de facut.