Hamilton castiga la Monza, Perez eroul cursei

Hamilton castiga la Monza, Perez eroul cursei
   Dupa ce a dominat intreg weekendul, Lewis Hamilton a reusit victoria in Marele Premiu de Formula 1 al Italiei desfasurat duminica la Monza la capatul unei curse pe care a dominat-o de la inceput pana la sfarsit.

   Hamilton si-a pastrat prima pozitia la start, coechipierul sau Jenson Button fiind insa depasit de catre Felipe Massa, autorul unui start foarte bun. La fel de bine a plecat si favoritul local Fernando Alonso, care, la iesirea din Rettifilio era pe pozitia 9, depasindu-l pe Kamui Kobayashi. Spaniolul a mai facut apoi doua depasiri in acelasi tur, ajungand pe locul 7, in spatele lui Sebastian Vettel.

   A urmat apoi un duel interesant cu germanul, Alonso incercand mai multe atacuri. In cele din urma, s-a insinuat pe exterior in Curva Biassono, la iesirea din Rettifilio, insa, in momentul in care rula paralel cu Sebastian Vettel, acesta l-a fortat pe spaniol in afara pistei. Datorita unor reflexe fantastice, Alonso a reusit sa patreze controlul monopostului si, cateva tururi mai tarziu, il depasea pe neamt. Incidentul a intrat in vizorul comisarilor si ulterior, Vettel avea sa fie penalizat, meritat, credem noi, cu un drive through pentru scoaterea adversarului in afara pistei.

   In fruntea cursei, Lewis Hamilton nu avea nic un fel de problema, in timp ce Felipe Massa, ramas fara poneuri, avea sa fie depasit de catre Jenson Button, McLaren aflandu-se astfel pe primele doua pozitii din nou.

   Acest lucru nu avea sa dureze insa prea mult, deoarece Button, se pare ca din cauza unei problem e la pompa de benzina, avea sa abandoneze, lucru ce ii lasa cale libera lui Alonso la locul secund, acesta depasindu-l fara probleme pe Massa.

   Nu a fost de acord insa mexicanul Sergio Perez, plecat de pe locul 13 si care, pe finalul cursei a facut o adevarata demonstratie de forta dupa ce i-a depasit pe cei doi piloti Ferrari, Felipe Massa si Fernando Alonso, fata de care era mai rapid cu peste o secunda pe tur!!!

   In ultimele tururi ale cursei, campionul mondial en titre Sebastian Vettel s-a vazut nevoit sa banadoneze si el, datorita unei probleme la alternator, din cate se pare. Weekendul negru pentru Red Bull avea sa fie completat cu abandonul luiMark Webber care, dupa o greseala copilareasca in Ascari, nu putut continua.

   Cei de la Mercedes au demonstrat inca o data ca, in ritm de cursa, au mari probleme cu incalzirea pneurile, Schumacher facand, nu de putine ori, manevre de incalzire a pneurilor tipice pentru turul de incalzire in timpul cusrei, pe linia de start-sosire. Cu toate acestea, in ciuda celor doua pit stopuri si profitand de numeroasele abandonuri, Schumi a terminat pe locul 6, foarte aproape de Raikkonen, iar coechipierul sau Nico Rosberg pe locul 8.

   Asadar, dupa aceasta runda din Italia, putem spune ca marele castigator este spaniolul Fernando Alonso, care a pierdut puncte numai in defavoarea lui Hamilton. Cei doi piloti Red Bull, Vettel si Webber au abandonat, Jenson Button, care, in urma victoriei de la Spa reintrase in lupta pentru titlul mondial, la fel, iar Kimi Raikkonen a terminat pe locul 5, astfel ca spaniolul acumuleaza 179 de puncte, distantandu-se la 37 de puncte de locul 2, Lewis Hamilton. De mentionat ca, in urma celor doua abandonuri ale pilotilor Red Bull, Kimi Raikkonen urca pe locul 3, cu 141 de puncte.

   Iata insa si clasamentul cursei din Italia:


Poz    Pilot           Echipa                    Timp
 1.  Hamilton      McLaren-Mercedes           1h19:41.221
 2.  Perez         Sauber-Ferrari             +     4.356
 3.  Alonso        Ferrari                    +    20.594
 4.  Massa         Ferrari                    +    29.667
 5.  Raikkonen     Lotus-Renault              +    30.881
 6.  Schumacher    Mercedes                   +    31.259
 7.  Rosberg       Mercedes                   +    33.550
 8.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    41.057
 9.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    43.898
10.  Senna         Williams-Renault           +    48.144
11.  Maldonado     Williams-Renault           +    48.682
12.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +    50.316
13.  d'Ambrosio    Lotus-Renault              +  1:15.861
14.  Kovalainen    Caterham-Renault           +     1 lap
15.  Petrov        Caterham-Renault           +     1 lap
16.  Pic           Marussia-Cosworth          +     1 lap
17.  Glock         Marussia-Cosworth          +     1 lap
18.  De la Rosa    HRT-Cosworth               +     1 lap
19.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +     1 lap
20.  Webber        Red Bull-Renault           +    2 laps
21.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +    3 laps
22.  Vettel        Red Bull-Renault           +    6 laps



Cel mai rapid tur: Nico Rosberg, 1:27.239

Abandonuri:

Pilot             Echipa                  Turul 
Button        McLaren-Mercedes             32
Vergne        Toro Rosso-Ferrari            8