Montezemolo: Perez prea tanar pentru Ferrari

Montezemolo: Perez prea tanar pentru Ferrari
   Numele lui Sergio Perez a fost vehiculat intre posibilii inlocuitori ai lui Felipe Massa la Ferrari incepand cu sezonul 2013, cunoscut fiind ca brazilianului ii expira contractul. Speculatiile au fost alimentate si mai mult avand in vedere ca Perez este membru al Academiei Ferrari, fiind plasat la echipa Sauber cu care Scuderia colaboreaza de mult timp.

   Dupa rezultatul excelent din Marele Premiu al Italiei de la Monza, unde Perez a terminat pe locul 2, dupa ce i-a depasit pe parcursul cursei atat pe Felipe Massa, cat si pe Fernando Alonso, trecerea la Ferrari a mexicanului a revenit iarasi in actualitate. Subiectul a fost insa inchis de Luca di Montezemolo, presedintele celor de la Ferrari, care a spus ca Perez este prea tanar pentru o astfel de mutare.

   Trecerea lui perez incepand cu anul urmator la Ferrari este prea timpurie. Sunt foarte multumit de locul sau 2 la Monza deoarece demonstreaza, mai intai de toate, ca alegerea noastra atunci cand l-am ales ca tanar pilot a fost foarte buna. Apoi, datorita echipei Sauber si a Academiei Ferrari el se va forma mai departe ca pilot. Pentru a putea sa aduci un tanar pilot la Ferrari cu presiunea care vine atunci cand esti la Ferrari, ai nevoie de mai multa experienta.  

   Cu totul alta parere are Luca di Montezemolo insa despre o posibila venire a lui Vettel la Ferrari.

   Cred ca Vettel este, mai mult sau mai putin, in acelasi stadiu in care era si Michael Schumacher atunci cand era la Benetton. Este mai tanar, este un pilot foarte bun si are o experienta destul de mare, asa ca, teoretic, daca mi-ati cere un nume, vi l-as putea spune pe al lui.