McLaren se afla in fata unui moment crucial, spune Sam Michael

McLaren se afla in fata unui moment crucial, spune Sam Michael
   Cu toate ca au castigat ultimele trei curse, cei de la McLaren nu-si pot permite pasi gresiti, orice astfel de pas putand insemna pierderea ambelor campionate mondiale. Mai mult, directorul sportiv Sam Michael spune ca, pentru a-si putea face o imagine de ansamblu asupra performantelor monopostului McLaren, va trebui sa astepte desfasurarea Marelui Premiu din Singapore. Si asta deoarece ultimele circuite din calendar, Spa si Monza, au fost circuite de viteza, in vreme ce Marina Bay din Singapore necesita un nivel ridicat de apasare aerodinamica. 

   Cred ca acum este un moment crucial al campionatului pentru noi. Venim din urma si stim ca ne asteapta o provocare foarte mare sa incercam sa ajungem acolo in varf in clasamentul constructorilor. Urmatoarea cursa este importanta pentru ca, daca ne uitam la ultimele trei curse, au fost diverse circumstante ce au contribuit la rezultatele noastre, cum ar fi lipsa de  performante a celor de la Red Bull, principalul nostru rival. 


   O circumstanta foarte aparte este lipsa de apasare aerodinamica pe care au necesitat-o circuitele. Am concurat pe doua circuite cu apasare foarte mica, Spa si Monza, si pachetele aerodinamice sunt destul de diferite comparativ cu cele cu care alergam de obicei. Ne intoarcem acum in Singapore, care este un circuit cu o forta de apasare maxima.


   Daca Red Bull revine la o forma buna si inca avem un oarecare avantaj, asa cum am avut in ultimele doua curse, atunci as putea spune ca suntem intr-o pozitie cu adevarat puternica pentru a ne lupta pentru tilu. Daca Red Bull va fi din nou competitiva si va ocupa primele doua pozitii pe grila, nu inseamna ca nu putem castiga campionatul, numai ca va fi mai dificil.