Jules Bianchi termina pe primul loc prima zi de teste de la Magny-Cours

Jules Bianchi termina pe primul loc prima zi de teste de la Magny-Cours
   In cadrul primei zilei de teste dedicate tinerilor piloti desfasurate la Magny-Cours, francezul Jules Bianchi de la Ferrari a terminat pe primul loc, fiind urmat de Luiz Razia, de la Force India, si Sam Bird, de la Mercedes.

   Francezul Bianchi, pilot de rezerva la Force India in acest sezon, a terminat cu 0,5 secunde in fata lui Razia, completand nu mai putin de 87 de tururi, cel mai bun timp inregistrat fiind de 1.18.070. Testul de azi s-a terminat insa mai devreme decat fusese planificat pentru francez, monopostul lui Bianchi oprindu-se pe circuit dupa ce a intampinat o problema mecanica. De mentionat ca Ferrari a testat astazi o noua aripa fata in cadrul programului de dezvoltare aerodinamica.

   O noua aripa fata a testat si Luis Razia pentru Force India, de-a lungul a 64 de tururi intre care cel mai bun a fost de 1.18.535. Brazilianul a determinat aparitia steagurilor rosii pe circuit dupa ce s-a rasucit cu monopostul sau in virajul Imola.

   Pe de alta parte, cu toate ca in clasamentul zilei a fost ultimul, Sam Bird a fost in centrul atentiei tuturor datorita evacuarii ce se foloseste de efectul Coanda montata pe monopostul sau Mercedes W03. Dupa cele 95 de tururi parcurse insa, cel mai bun tur al sau a fost de 1.19.094, plasandu-l pe ultimul loc.

   Maine Jules Binachi va reveni la echipa sa, Force India, pentru a fi evaluat ca pilot titular in vederea sezonului urmator, monopostul Ferrari intrand pe mainile lui David Rigon, in timp ce Sam Bird va continua sa piloteze monopostul celor de la Mercedes.