Alonso, la un pas de abandon in urma incidentului cu Vettel

Alonso, la un pas de abandon in urma incidentului cu Vettel
   Fernando Alonso a trecut prin mari emotii atunci cand germanul Sebastian Vettel l-a fortat sa iasa, pentru cateva momente, in afara pistei, in urma spaniolului ramanand un mare nor de praf. Din fericire pentru Alonso, monopostul sau a fost, aparent, in regula si, cateva tururi mai tarziu, avea sa-l depaseasca pe neamt si sa termine pe locul 3 intr-un final.

   Spunem insa aparent pentru ca, dupa cate se pare, Alonso a fost destul de norocos deoarece, in urma scurtei sale iesiri in decor, monopostul Ferrari a avut destul de mult de suferit, dupa conform afirmatiilor directorului principal Stefano Domenicali.

   Am avut o problema cu monopostul si, daca va uitati atent, veti putea vedea stricaciunile in partea stanga spate si, de asemenea, din punct de vedere mecanic, ceva era defect. Spre finalul cursei i-am spus sa nu atace vibratoarele deoarece ar fi putut avea o problema si mai mare. Sunt multumit ca a terminat cursa.
    Referitor la penalizarea de tip drive through pe care comisarii de cursa au dictat-o impotriva lui Vettel si pe care multi au contestat-o, Domenicali a avut urmatoarele de declarat:
   Dupa cele intamplate in Bahrain, au fost clarificari din partea comisarilor de traseu in sensul ca pilotul din fata trebuie sa lase suficient spatiu daca o parte a monopostului ce se afla in depasire ruleaza in paralel cu monopostul depasit. Am auzit voci care intrebau de ce anul trecut Alonso nu a fost penalizat dupa ceva asemanator. Ce pot spune este ca atunci a fost o situatie diferita. Daca ne uitam la reluarile cu incetinitorul, chiar daca nu este tocmai corect, deoarece ei concureaza la peste 300 km/h, este cu totul altceva si anul asta exista o alta regula.