Alonso: Ceilalti trebuie sa puncteze!

Alonso: Ceilalti trebuie sa puncteze!   Fernando Alonso a fost lovit de ghinion astazi deoarece, dupa ce a condus ostilitatile in Q1 si Q2 , nu a putut posta un timp bun in Q3 datorita unei probleme la suspensia spate a monopostului sau Ferrari. Din aceste motive, va pleca de abia de pe locul 10 al grilei in cursa de maine de la Monza.
   Cred ca as fi putut obtine poleul astazi, dar in schimb ma regasesc pe locul 10. Este pacat, deoarece monopostul a fost foarte puternic, dar aceste lucruri se mai intampla. Probabil ca de 15 ani nu s-a mai intamplat asa ceva, dar s-a intamplat, asa ca nu are rost sa ne plangem pentru aceasta. Problema va fi remediata in vederea cursei de maine, dar desigur ca acest rezultat schimba totul in vederea cursei de maine: am avut sansa sa ne marim avansul fata de rivalii nostri cei mai apropiati, dar acum este foarte posibil ca, macar unii dintre ei, sa mai recupereze ceva teren fata de mine.

   Nu cred ca problemele noastre din ultimele zile pot avea legatura cu ritmul de dezvoltare al monopostului nostru, deoarece acestea nu au privit componente pe care le exploatam la maxim. Maine vom incerca sa castigam cat mai multe puncte posibile, si, poate, sa terminam inaintea unora dintre rivalii mei directi. Trebuie sa acceptam ca probleme ca aceasta se pot intampla, chiar daca, atunci cand se intampla, prima reactia este sa fii dezamagit. Avand in vedere aceste lucruri, este mai bine ca se intampla in calificari decat in cursa, pentru ca atunci nu mai ai nici o sansa de a remedia situatia.

   Riscul de a pleca din mijlocul plutonului? Avand in vedere configuratia clasamentului, mai degraba ceilalti trebuie sa-si faca griji sa nu termine cursa fara a puncta!