Pirelli refuza concurenta


pirelli refuza concurenta   La inceputul anului 2011, Pirelli devenea singurul furnizor de pneuri din lumea formulei 1. De atunci si pana acum s-au intamplat foarte multe in aceasta privinta, dar cel mai stringent aspect a fost uzura prematura a pneurilor.

   Din cauza pneurilor furnizate de italieni, formula 1 cum o stiam odata nu prea mai exista, totul se bazeaza pe pneuri: cine are grija de pneurile sale mai mult, are cele mai mari sanse de castig, nu mai conteaza cat de rapid poti, conteaza cat de conservator cu gumele poti fi!

   Recent directorul celor de la Pirelli a declarat ca Firma noastra lucreaza in favoarea sportului si ca atare acesta (sportul) trebuie sa decida ce vrea: daca vrea o a doua companie furnizoare de pneuri, asa cum a fost la inceputul anilor 2000, cand audienta a disparut, atunci e si acesta un mod de abordare. Nu suntem noi in masura sa decidem. Vom astepta sa vedem daca se schimba regulile in acest sens. Daca da, atunci ne vom gandi la acest aspect. Pentru moment insa, echipele nu sunt ineteresate de un razboi al pneurilor.

   Ce inseamna de fapt sa avem mai multi furnizori de pneuri? Daca inseamna sa cheltuim 100 de milioane euro pentru a fi cu 0,5 secunde mai rapizi, si nici nu poti dovedi ca ai pneurile mai bune, deoarece echipele vor domina, nu are nici un rost. 

   Intr-un final nimeni nu-si va putea da seama ce pneuri erau pe un monopost oarecare cand existau mai multi furnizori. nimeni nu stia, deoarece toti banii erau cheltuiti incercand sa se gaseasca performanta pe care publicul oricum nu o putea vedea. Si daca publicul nu o poate vedea, noi nu o intelegem.

   Nota autorului: Cam arogante declaratiile d-lui Hembery care, din cate intelegem, refuza concurenta pe motivul ca se cheltuie bani inutili pentru dezvoltare ce nu este palpabila, si deci inutila. Asadar dezvoltarea, inovatia si, intr-un final, PERFORMANTA, adica elementele cheie ale unei competitii de talia F1, sunt inutile in opinia d-lui Hembery si a Pirelli. Ca fani adevarati ai formule 1, ne vedem obligati sa declaram clar ca nu sustinem acest punct de vedere.