Nurburgring primeste o gura de oxigen


nurburgring primeste o gura de oxigen   Unul dintre circuitele legendare din campionatul mondial de formula 1 este, fara doar si poate, celebrul Nurburgring din Germania. Numai ca, in ultimele luni, existenta acestuia in calendarul viitor al formulei 1 a fost pusa serios in pericol datorita falimentului, in urma unui proiect nu tocmai viabil.

   Iata insa ca, din fericire, sperantele germanilor, si nu numai, de a vedea anul viitor cursa de F1 la Nurburgring nu au fost desarte. Si asta deoarece, in urma unei interventii a guvernului, s-au gasit surse de finantare. Astfel, autoritatile germane au aprobat alocarea a 254 milioane euro in scopul garantarii unui imprumut de 330 milioane euro care a fost acordat administratiei circuitului.

   Cu toate acestea, nemtii nu au scapat complet de problemele financiare, insa aceasta gura sanatoasa de oxigen ar trebui sa revigoreze situatia financiara a circuitului, lucru remarcat si de catre conducerea acestuia prin Jorg Linder: Sunt foarte optimist in ceea ce priveste prezenta Nurburgringului in calendarul de anul viitor al formulei 1.

   Bernie Ecclestone avertizase deja inca de saptamana trecuta ca, daca problemele financiare ale circuitului nu sunt rezolvate cat mai rapid, va aloca sustinerea Marelui Premiu al Germaniei de anul viitor circuitului de la Hockenheim, insa era dispus sa ajute pe cat posibil.

   Discutam cu cei de acolo, o sa vedem ce este de facut. Nu vreau sa pierdem nici unul din cele doua circuite, trebuie sa pastram Germania in calendar, vom vedea ce este de facut.