Niki Lauda: In situatii dificile, Alonso este superior tuturor!

   Sebastian Vettel a inceput sezonul 2012 dupa ce, timp de 2 ani, dominase lumea Formulei 1, gratie, in mare parte, si monoposturilor gandite genial din punct de vedere aerodinamic de Adrian Newey. Numai ca, in ciuda asteptarilor, dublul campion mondial nu a mai reusit evolutiile foarte bune din anii precedenti, motiv pentru care, dupa 11 curse din cele 20 programate, Vettel se afla in clasament pe locul al treilea, nu numai in spatele lui Fernando Alonso, dar si, oarecum surprinzator pentru unii, a coechipierului sa Mark Webber.

   Fostul mare triplu campion mondial Niki Lauda pune lipsa performantelor lui Vettel pe seama starii de tensiune a acestuia, generata de lipsa de competitivitate a monopostului Red Bull de anul acesta comparativ cu monoposturile echipei austriece din anii trecuti.

   Este logic, anul trecut a avut un mare avantaj datorita monopostului sau. Acum, cursa de cursa, trebuie sa traga cu dintii pentru a fi in preajma celor din fata. Asa ca nivelul stresului este mult mai mare. Si, in situatii dificile, Alonso este superior tuturor. Echipele mari sunt foarte apropiate, lucru demonstrat din nou de Marele Premiu al Ungariei. Ma astept ca tensiunea sa continue si sper ca Red Bull si McLaren sa-si exploateze potentialul pe care-l au.