Domenicali pune presiune pe Massa

Domenicali pune presiune pe Massa   Pentru Felipe Massa se anunta o a doua jumatate de sezon foarte incordata, deoarece brazilianul trebuie sa-si asigure locul sau la Ferrari pentru cel putin inca un sezon, si nu poate face acest lucru decat prin evolutii foarte bune. Massa este la nu mai putin de 139 de puncte in spatele lui Fernando Alonso dar nu acesta este lucrul cel mai grav, ci faptul ca nu a reusit decat in 5 curse sa intre in puncte, cea mai buna clasare a sa fiind un loc 4 obtinut in Marele Premiu al Angliei de la Silverstone. Acest gen de evolutii nu sunt insa de natura sa-l puna intr-o pozitie favorabila in vederea unei eventuale prelungiri de contract, ba din contra. 

   Astfel, Stefano Domenicali a declarat ca acum, mai mult decat oricand, Ferrari are nevoie de evolutii bune din partea brazilianului, deoarece Scuderia nu detine nici pe departe cel mai rapid monopost de pe grila iar echipa va face greu fata concurentei reprezentata de Red Bull, McLaren si Lotus.

   Cred ca Felipe stie ce are de facut. Trebuie sa-si maximizeze performantele de care este in stare deoarece avem nevoie de aptitudinile sale de pilot. Avem nevoie de puncte pentru a putea incerca sa atacam titlul constructorilor si, de asemenea, pentru a reduce din punctele pe care le obtin ceilalti piloti in clasament. Stie ca il asteapta cateva curse foarte importante pentru el ca pilot si, de asemenea, ca membru al echipei Ferrari.

   Cu toate acestea, Domenicali a recunoscut insa ca, o parte din rezultatele slabe ale lui Massa, se datoreaza si monopostului F2012 care nu este cel mai rapid, declarand ca Ferrari trebuie sa imbunatateasca monopostul si ca el este sigur ca vor face o treaba buna in acest sens. Intrebat fiind  despre al doilea post de pilot pentru sezonul 2013, Stefano Domenicali a spus ca echipa nu se grabeste sa ia o decizie in acest sens.