Mai putine sesiuni de teste incepand cu 2013

   Echipele de formula 1 au hotarat ca trei teste inaintea inceperii sezonului 2013 sunt suficiente si au renuntat la ideea unei sesiuni de teste organizata la jumatatea sezonului.

   Directorii tehnici ai teamurilor implicate in competitie considera cele trei sesiuni de teste din iarna suficiente pentru le da posibilitatea sa acopere un numar destul de mare de kilometri in vederea pregatirii noului sezon, si, de asemenea, au considerat ca nu mai este nevoie sa organizeze o a patra sesiune, asa cum se intampla pana acum.

   Prima cursa a sezonului viitor a fost fixata deja pe data de 17 martie 2013 si se va desfasura in Australia, pe circuitul Albert Park din Melbourne, iar echipele vor incepe pregatirile cu o sesiune de teste ce se va intinde pe durata a 4 zile, la Jerez, incepand cu data de 5 februarie.

   Vor urma apoi alte doua sesiuni de teste desfasurate, de aceasta data, pe circuitul de la Barcelona, prima dintre ele intre 19 si 22 februarie, iar a doua va avea loc intre 28 februarie si 3 martie. Daca cumva data de disputare a primei curse a sezonului se va modifica, atunci datele de desfasurare a testelor vor fi si ele modificate.

   Reamintim ca anul acesta, in afara celor 3 sesiuni de teste de dinaintea sezonului, echipele au avut posibilitatea sa mai testeze pe parcursul campionatului in Italia, la Mugello, dar, ca parte din strategia de reducere a costurilor, s-a decis ca erau prea mari cheltuielile necesare pentru acest test, raportate la beneficiile obtinute din desfasurarea sa, motiv pentru care acesta va fi anulat pe viitor.