Alan Permane: Ne dorim cu disperare o victorie!


ne dorim cu disperare o victorie!   Dupa primele 11 curse din calendarul de Formula 1 al sezonului 2012, cei del aLotus se afla intr-o pozitie nesperat de buna, fiind priviti drept revelatia acestui sezon. Mai mult decat atat, acestia spera sa urce si mai mult in a doua jumatate a calendarului competitional.

   In ultimele  cinci curse, Lotus a fost echipa ce a punctat cel mai mult, fiind preznta pe podium in toate cursele, in afara celei de la Silverstone. Alan Permane, directorul de curse al celor de la Lotus, este convins ca  echipa sa are un potential foarte mare, mai ales ca acum personalul s-a obisnuit si cu cei doi noi piloti.

   Vom fi mult mai puternici in a doua jumatate a sezonului. Monopostul este foarte bun, si am aratat ca-l putem dezvolta cel putin la fel de bine precum alte echipe, daca nu si mai bine. 

   Am avut nevoie de timp pentru a ne cunoaste piloti, iar Romain a avut cateva incidente pe parcursul primului tur,fara de care lucrurile ar fi stat cu totul altfel acum. Nu avem nici un motiv pentru care sa nu avem o a doua jumatate de sezon buna. Cred ca monopostul nostru este bun pe toate tipurile de circuite; am fost foarte rapizi la Silverstone si in Ungaria, doua circuite opuse. Nu ne este frica pe nici un circuit.

   Cu toate acestea, francezul a recunoscut ca Lotus cauta sa imbunatateasca apasrea la sol a monopostului pentru a avea rezultate mai bune in calificari, ar, totodata, acesta a subliniat ca urmatoarele curse din calendarul formulei 1 vor avantaja echipa sa, pentru ca favorizeaza depasirile si, deci, nu va conta atat de mult rezultatul din calificari.

   Nu cred ca putem scoate mult mai mult din setup. Kimi era foarte fericit in ceea ce priveste performantele monopostului sau dupa ultima sesiune de antrenamente din Ungaria. L-am intrebat cum se prezinta monopostul si mi-a spus ca are nevoie de mai multa apasare aerodinamica. Masina este buna dar, pentru a fi mai rapida, are nevoie de mai multa aderenta pe ambele punti.

   In ccea ce priveste ritmul de cursa al lui Lewis Hamilton, in comparatie cu al nostru, nu vad cum a fost mai rapid cu 0,4 s in calificari, acolo trebuie in mod cert sa imbunatatim. Daca eram in fata lui, am fi disparut in zare cu ambele monoposturi. Pe un circuit cum este cel din Ungaria, locul secund nu este suficient de bun. Pe alte circuite poti face depasiri, iar pe cele ce urmeaza (Spa si Monza) este cu totul alta poveste. Daca ptem sa terminam pe locurile 2 si 3 in fiecare cursa ramasa si sa castigam ambele campionate mondiale, voi fi, evident, foarte fericit, dar ne dorim cu disperare o victorie.