Ferrari a progresat in dezvoltarea monopostului

ferrari a progresat in dezvoltarea monopostului   Se pare ca Scuderia Ferrari a invatat din greselile pe care le-a facut in dezvoltarea monopostului si va recastiga terenul pierdut odata cu reluarea sezonului, dupa vacanta de vara. Cel putin asa sustine Pat Fry, directorul tehnic al Scuderiei.
  
   Italienii au avut un start de sezon mai difil dar, ulterior, au avut o revenire de forma foarte buna, Fernando Alonso castigand trei curse si ajungand pe primul loc in clasamentul general, cu 40 de puncte avans.

   Cu toate acestea, la ultima cursa, cea din Ungaria, cei de la Ferrari nu prea au fost intr-o forma buna, spaniolul terminand abia pe locul 5. Mai mult decat atat insa, nu a contat deloc in lupta la varf, nici in calificari, nici in cursa, ceea ce i-a cam pus pe ganduri pe italieni. Si se pare ca au invatat din asta.

   Este adevarat ca am avut o multime de componente care nu au functionat asa cum ne asteptam. Intotdeauna exista posibilitatea, intr-un domeniu ca acesta, ca astfel de lucruri sa se intample. Partea buna este ca am inteles care este problema si totul este bine acum. In acest fel, putem sa folosim aceasta experienta ca sa progresam, in loc sa ramanem nedumeriti din cauza ei. De fapt, avem o idee foarte buna despre directia in care trebuie sa ne indreptam si am inceput deja sa lucram in acest sens.

   Avem cateva lucruri interesante pe care le vom debuta la Spa, o pista care, dintr-un punct de vedere aerodinamic si al fortei de apasare, este deosebita, la fel ca si Monza. De fapt, vom avea un pachet aerodinamic si unul pentru motor speciale pentru circuitul italian. Asdar, s-a depus foarte multa munca, dar mai este inca si mai multa. Trebuie sa continuam sa punem presiune pe celelate echipe.

   Dupa parerea mea, am ajuns in fata multora dintre echipele de top in ceea ce priveste ritmul de dezvoltare de-a lungul sezonului. Am inregistrat o recuperare buna, dar mai este cale lunga, a declarat Fry pentru siteul oficial al Scuderiei.