Monisha Kaltenborn: Cu siguranta nu purtam discutii cu VW


Cu siguranta nu purtam discutii cu VW
    Este binecunoscut deja ca, incepand cu sezonul 2014 al formulei 1, se va face trecerea la motoarele "eco" de 1.6 litri turbo. Pentru marii constructori, acest lucru nu este un impediment prea mare, insa pentru celelalte echipe, care nu-si produc singure mtoarele, ci le cumpara, va fi un moment de cumpana.
 
   Acest lucru este valabil si pentru Sauber care, de ani buni, colaboreaza cu Ferrari, cumparand motoare de la Scuderia italiana. Si in 2014 Ferrari va fi alegerea logica pentru elevtieni, dupa cum spune Monisha Kaltenborn, insa recunoaste ca in ecuatie s-ar putea sa cantareasca decisiv si factorul financiar.

   Nu am stabilit nimic, dar ar fi logic pentru noi sa discutam mai intai cu actualul nostru furnizor de motoare, deoarece colaboram de foarte mult timp. Cu toate acestea, totul este posibil pentru ca nici ei nu cunosc anumite conditii, asa ca va trebui sa asteptam si sa vedem.

   Ca si in cazul tuturor celoralalte echipe client, si in cazul nostru factorul financiar va fi foarte important. Nu vrem sa ajjungem ca in vremurile in care plateai mult mai mult pentru un motor decat in ziua de azi. Constructorii vor produce oricum aceste motoare asa ca trebuie sa gasim o solutie pentru echipele constructoare si cele client in privinta pretului si a costurilor de dezvoltare.

Cu siguranta nu purtam discutii cu VW
   De asemenea, in umbra multor speculatii referitoare la un parteneriat cu Volkswagen, dupa ce intre conducerile celor doua echipe a avut loc o intalnire, Monisha Kaltenborn a tinut sa infirme aceste zvonuri:

   Am fost intrebati despre o intalnire, si am confirmat ca aceasta a avut loc in Geneva, dar mai mult de atat nu s-a intamplat nimic. nu au mai existat si alte discutii. Daca vremn sa fim mai competitivi, trebuie sa avem un partener puternic, dar cu siguranta nu purtam discutii cu VW.

   Cat priveste pilotii ce vor conduce in sezonul 2012 pentru Sauber, directoarea Sauber a spune:

    In acest moment, ma intereseaza dopi piloti, si acestia sunt cei ce piloteaza monopostul nostru (Sergio Perez si Kamui Kobayashi). Intotdeauna ne anuntam pilotii pentru un sezon si, in acest an, nu ne grabim deloc. Putem sa avem rezultate foarte bune si pilotii au un rol esential in acest lucru. In mod sigur, nu vom lua o decizie prea curand.

   Pilotii nostri au facut o treaba foarte buna in testele din iarna, ajutandu-ne sa rezolvam slabiciunile monopostului. Vom avea aceeasi strategie si anul viitor, nu vor exista schimbari majore.