Brawn: Nu exista un pilot principal!

Brawn: Nu exista un pilot principal!
    Directorul principal al echipei Mercedes, Ross Brawn, a dezvaluit ca firma XIX Entertainment, care il manageriaza pe Lewis Hamilton, a fost initiatorul negocierilor dintre britanic si echipa germana. Asadar, contrar multor pareri, se pare ca Lewis Hamilton a fost cel ce a dorit sa plece de la McLaren, Mercedes dand curs "invitatiei" venite din partea XIX Entertainment.

   Cei ce se ocupa de managementul lui Lewis si-au exprimat interesul, au dorit sa stie care erau planurile noastre si totul a inceput de acolo. Toata lumea stia ca lui Lewis ii expira contractul la finele sezonului actual, si acest lucru a constituit un punct de plecare.

   De indata ce am explicat ceea ce incercam sa obtinem in echipa Mercedes, care erau ambitiile noastre si lucrurile pe care incercam sa le cream, cred ca acestea au coincis cu ceea ce Lewis avea nevoie, sau vroia, in acest moment al carierei lui.

   Dupa semnarea contractului cu Mercedes, s-a vorbit mult despre un pilot numarul 1 in cadrul echipei germane, spunandu-se ca Hamilton va primi, automat, si acest statut. Ross Brawn a dezmintit insa acest lucru, spunand ca asa ceva nu s-a negociat si ca nu va exista un pilot principal.

Brawn: Nu exista un pilot principal!   Nu exista un pilot principal! Sa fie clar, Lewis nu a mentionat niciodata acest lucru in timpul discutiilor pe care le-am avut. A vrut sa fie sigur ca va avea acelasi statut, ca va fi egalitate in tot ceea ce s-a facut, dar niciodata nu a cerut sa aiba statut de pilot principal.

   Nu am fi fost nerabdatori sa acordam un astfel de statut unui pilot deoarece apoi exista tendinta sa se spuna ca nu ai grija de celalalt pilot pe cat ar trebui.