Sunt singurul care isi poate permite un pas gresit, spune Alonso

Sunt singurul care isi poate permite un pas gresit, spune Alonso
   Mai sunt doar 7 curse din cele 20 programate in actualul sezon de Formula 1 si, cu cat ne apropiem de final, cu atat lupta pentru titlul mondial devine mai acerba. Spaniolul Fernando Alonso ocupa, momentan, primul loc, insa pozitia sa este vanata de alti 5 piloti cu sanse, mai mari sau mici, la titlu. Este vorba despre Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Mark Webber si Jenson Button, toti sperand ca vor reusi sa-l detroneze pe Alonso pana la finalul ultimei curse.

   In aceste conditii, spaniolul este constient ca fiecare punct conteaza, tocmai de aceea spune ca urmatoarele 3 curse sunt cruciale pentru cucerirea titlului mondial.

   Sunt doua sau trei mari premii in care avem posibilitatea sa atacam. Sunt increzator ca monopostul va fi in forma buna si ca putem fi competitivi. Daca suntem competitivi, trebuie sa proftam de sansele noastre. Aici (N.A.-in Singapore), in Japonia si in Coreea, in aceasta "excursie" de 3 curse, telul nostru este sa castigam mari premii si sa ne marim avansul din clasament. Sunt in joc 75 de puncte, asa ca va trebui sa obtinem cat mai multe dintre ele. 

   Cred ca voi putea lupta pentru pole position in Singapore. Trebuie sa asteptam si sa vedem care va fi performanta de maine (vineri), dar scopul nostru este sa luptam pentru pole si pentru victorie in aceasta cursa. Am fost competitivi in Monaco si in Canada, care sunt circuite stradale asemanatoare, asa ca vom incerca sa facem tot ce ne sta in putinta aici din nou. Stim cat de important este pole positionul, asa ca ziua de sambata este una importanta.

   Nu ma simt sub presiune. Daca terminam cursa de la Spa, avansul din campionat ar fi continuat sa creasca. A scazut tocmai din cauza acelei curse. Acum trebuie sa recuperam in urmatoarele doua-trei curse, este adevarat ca McLaren sunt intr-o forma foarte buna si sunt favoriti dupa ultimele 2-3 rezultate, dar depinde de noi sa ne imbunatatim, putin cate putin, ritmul si sa vedem ce putem face.

   Nu sunt deloc sub presiune. Avem cinci sau sase pretendenti la titlul mondial si 7 curse ramase. Va fi strans pana in utlima cursa, dar, probabil ca sunt singurul care isi poate permite un pas gresit sau un abandon, ceilalti nu pot face acest lucru, asa ca mult mai multa presiune este pe ei.