Schumi penalizat cu 10 locuri pe grila de start din Japonia

Schumi penalizat cu 10 locuri pe grila de start din Japonia
   Dupa ce anul trecut Michael Schumacher isi incheia cursa din Singapore prematur, intrand in monopostul Sauber al lui Sergio Perez, germanul a "reusit" sa faca dubla: astazi, in turul 39, dupa reluarea cursei in urma accidentului lui Khartikeyan, in timp ce acelasi Sergio Perez si Jean-Eric Vergne se luptau pentru locul 10, Schumacher a ratat perioada de franare, a blocat rotile si l-a izbit violent pe francez, cauzand abandonul ambelor monoposturi.

   Germanul spune insa ca ar fi vorba despre o defectiune tehnica, intrucat monopostul sau, dupa ce initial a ramas fara acceleratie, nu mai putut fi oprit, blocandu-se franele.
 
   Dupa ce a iesit safety car-ul, am franat putin mai devreme, apoi monopostul nu a mai accelerat iar apoi am calcat direct franele si acestea s-au blocat. Accidentul era inevitabil. Imi pare rau pentru Jean-Eric si pentru echipa lui, dar trebuie sa vedem ce s-a intamplat.

   In urma acestui incident, fie ca s-a datorat unei defectiuni tehnice sau erorii umane, un singur lucru este insa cert: Michael Schumacher va fi penalizat cu nu mai putin de 10 pozitii pe grila de start a Marelui Premiu al Japoniei de peste 2 saptamani.