Si McLaren lucreaza la un dublu DRS

   Se pare ca odata cu interzicerea sa incepand de anul urmator sistemul D-DRS devine din ce in ce mai popular. Dupa ce zilele trecute cei de la Lotus spuneau ca in cursele urmatoare vor debuta acest sistem, iata ca si McLaren s-ar putea sa faca uz de aceasta inovatie.

   Avand in vedere de avantajul si mai mare pe care conceptul celor de la Lotus il va aduce, cei de la McLaren lucreaza si ei la un concept pe care e posibil sa il introduca pe parcursul acestui sezon.

   Astfel, directorul sportiv Sam Michael a recunoscut ca s-a gandit indelung asupra carui domeniu de dezvoltare a monopostului sa-si concentreze resursele, dar ca dublul DRS este pe lista de dezvoltari care ar putea fi introduse pe parcursul curselor ramase de disputat in acest sezon.

   Nu este precum cel folosit de Lotus, dar avem si noi un astfel de sistem, insa, in ceea ce priveste posibilitatea sa-l adoptam, inca nu stim daca o vom face. Vom face cercetari asupra programului si vom vedea daca este fezabil, deoarece necesita multa munca si ne va distrage de la upgradeurile noastre  normale. Este destul de greu sa faci un astfel de sistem competitiv, dupa cum au vazut si cei de la Lotus.
   Dar, ca orice alt lucru din lumea formulei 1, cum vedem o idee noua, toata lumea se repede spre ea, o analizeaza si, daca decide ca va fi benefica echipei, va fi implementata pe monopost.

   In acelasi timp insa, Sam Michael a spus ca trebuie avut in vedere faptul ca sistemul a fost interzis incepand cu sezonul urmator, si deci orice munca depusa in realizarea acestuia se va pierde in sezonul viitor, fiind un factor important.

   Se mai pune si problema unei risipe de resurse cu acest sistem. In ceea ce-i priveste pe cei de la Lotus, ei sunt foarte rapizi si asa, si, daca mai implementeaza si dublul DRS, atunci vor fi si mai rapizi.