Karthikeyan vrea sa fie mai rapid decat de la Rosa

Karthikeyan vrea sa fie mai rapid decat de la Rosa
   Avand in vedere evolutia pneurilor din sezonul actual al Formulei 1 si modul rapid in care acestea se degradeaza, sesiunea de calificari de sambata a devenit un factor important in determinarea invingatorului dintr-o cursa. Astfel, obtinerea unui loc cat mai bun pe grila de start, coroborat cu conservarea pneurilor cat mai bine, reprezinta scopul fiecarui pilot de pe grila de start, indiferent de echipa la care acesta activeaza.

   Asadar, nu e de mirare daca indianul Narain Karthykeian, in varsta de 35 de ani, si-a propus drept obiectiv pentru a doua jumatate a sezonului, sa-si imbunatateasca performantele din calificari si sa le aduca la acelasi nivel cu ale coechipierului sau, spaniolul Pedro de la Rosa, care l-a depasit de fiecare data pana acum in actualul sezon.

   Cred ca evolutiile mele din timpul curselor au fost foarte bune, iesind in evidenta locul 15 obtinut la Monaco, dar, in calificari, aceste evolutii au fost mai slabe. In acest moment, sunt cam cu 3 zecimi pe tur mai lent decat Pedro de la Rosa si asta este un lucru pe care trebuie sa-l imbunatatesc in a doua parte a sezonului, fara nici un dubiu.
    A fost destul de dificil sa ma obisnuiesc cu pneurile, si, in plus, Pedro are multa experienta cu Pirelli si McLaren. Este un pilot foarte bun, care nu prea face greseli, si trebuie sa invat de la el pentru a deveni mai bun.

   De altfel, indianul si-a facut un tel din a termina sezonul 2012 inaintea coechipierului sau in clasamentul general al pilotilor, lucru care este pe cale sa se indeplineasca, in acest moment Karthikeyan fiind penultimul, in fata lui de la Rosa, cu toate ca ambii nu au nici un punct. Insa, in timp ce indianul a obtinut acel loc 15 la Monaco despre amintea, cel mai bun rezultat al coechipierului sau a fost un loc 17, obtinut la Valencia.

   Din pozitia in care ma aflu acum, ar fi foarte frumos sa ajung la nivelul lui Pedro si sa termin in fata lui, el fiind un bun punct de referinta. In plus, daca reusim sa terminam in fata celor de la Marussia in clasamentul final al constructorilor, consider ca ar fi un sezon reusit.