Hamilton, aproape de semnarea unui nou contract

Hamilton aproape de semnarea unui nou contract
   Contractul lui Lewis Hamilton cu McLaren expira la sfarsitul actualului sezon de Formula 1 si, din aceasta cauza, au aparut diverse speculatii pe marginea viitoarei destinatii a britanicului. Astfel, au fost vehiculate nume precum Red Bull, Mercedes sau Ferrari. Aceste speculatii au fost alimentate si de criticile lui Hamilton la adresa monopostului McLaren care, la momentul respectiv, nu putea tine ritmul de cursa cu Red Bull sau Ferrari, motiv pentru care britanicul a spus ca isi doreste sa faca parte dintr-o echipa castigatoare.

   Cu toate acestea, ultimele evenimente par sa infirme aceste zvonuri. Astfel, pentru inceput, australianul Mark Webber si-a prelungit contractul cu Red Bull Racing si pentru sezonul 2013, astfel ca pista Red Bull este inchisa complet. Cat priveste Mercedes, ar mai ramane ceva sanse, insa foarte mici, deoarece se pare ca Michael Schumacher isi va prelungi si el contractul scadent la capatul actualului sezon. Asadar, singura optiune viabila pentru Hamilton ramane...tot McLaren. Acest lucru a fost confirmat si de Jonathan Neale, director in cadrul echipei britanice:

Suntem aproape de a finaliza prelungirea contractului lui Lewis si purtam discutii in acest sens. Din motive evidente nu pot emite diverse speculatii momentan. Ne straduim sa gasim puncte comune. 

   De altfel, era cam greu de inchipuit ca Hamilton ar fi parasit echipa McLaren, cu care a si castigat singurul sau titlu mondial, in sezonul 2008, deoarece acolo a crescut si s-a format ca pilot, fiind promovat din randul academiei de piloti a echipei britanice.