Minardi: Cel mai mare pericol pentru Alonso il reprezinta Raikkonen

Minardi: Cel mai mare pericol pentru Alonso il reprezinta Raikkonen
   Cu 9 curse ramase de disputat, adica ceva mai mult de jumatate, Fernando Alonso este liderul clasamentului general la piloti, avand un avans de 40 de puncte in fata lui Mark Webber, ocupantul locului secund. Lucrurile nu se opresc insa aici, deoarec nu mai putin de alti trei piloti au sanse reale la tilul mondial. Este vorba despre Sebastian Vettel, aflat pe locul 3, la o distanta de 42 de puncte de lider, Lewis Hamilton, ocupantul locului 4, la 47 de puncte in spatele spaniolului, si finlandezul Kimi Raikkonen, aflat pe pozitia a cincea, la 48 de puncte distanta de primul loc.


   In aceste conditii, oricine poate castiga titlul in acest sezon nebun. Culmea insa, Giancarlo Minardi, fostul sef al echipei cu acelasi nume din anii 2000, considera ca Raikkonen reprezinta cel mai mare pericol pentru Fernando Alonso, cu toate ca este cel mai slab clasat dintre ocupantii primelor cinci locuri in clasamentul general. De asemenea, italianul spune ca urmatoarea cursa, cea de la Spa-Francorchamps, va reprezenta un punct de cotitura in actualul sezon.

   Spa va fi punctul de cotitura al unuia dintre cele mai frumoase sezoane din ultimii ani. Pana in acest moment, nu putem spune ca avem un lider din punctul de vedere al pilotului sau al monopostului si, cu toate ca Alonso are un avans de 40 de puncte, este prematur sa spunem ca acesta a scapat in castigator. Sunt cinci piloti care pot castiga campionatul, iar cel mai mare pericol pentru Alonso il reprezinta Raikkonen.
   Din nefericire pentru acesta, nu a avut parte de rezultate bune in cateva curse si trebuie sa-si imbunatateasca prestatiile din calificari. Dar este agresiv si constant. Va fi foarte important sa aibe o vacanta foarte buna si echipa sa dezvolte noi componente pentru monopost. Cei de la Ferrari trebuie sa-si imbunatateasca timpul pe tur si, cu toate ca au pierdut ceva din stralucirea pe care au avut-o in sezonul 2011, cei de la Red Bull Racing pot conta pe constanta celor doi piloti pe care ii au in echipa, spre deosebire de McLaren, Ferrari si Lotus.
    Alonso este intr-o forma foarte buna si a reusit sa profite de fiecare oportunitate, sprijinit fiind de un monopost Ferrari foarte fiabil. Acesta este motivul care ii permite Scuderiei Ferrari sa se concentreze in proportie de 100% pe dezvoltarea monopostului.