Ferrari ataca McLaren la FIA

Ferrari  ataca McLaren la FIA
   Cu numai 6 curse ramase pana la finalul stagiunii si, matematic, 7 pretendenti la titlul mondial, lupta intre acestia se ascute cu fiecare ora care trece. O demonstreaza si o plangere pe care cei de la Ferrari au depus-o la FIA prin care sesizeaza forul mondial despre faptul ca aripa fata a monoposturilor McLaren este mai flexibila decat prevede regulamentul.

   De asemenea, cei de la Ferrari se pare ca sunt nemultumiti si de monoposturile Red Bull, pe care ii acuza de acelasi lucru necurat. Echipa austriaca a mai fost cercetata pentru flexibilitatea crescuta a aripii fata in sezonul 2010, controalele FIA negasind insa nimic in neregula la monoposturile echipei.

   Nu vad nici o problema in ceea ce priveste flexibilitatea aripii fata la McLaren si nu consider ca va fi o problema in acest sens. De asemenea, nu stiu despre nimic in legatura cu Red Bull. Cred ca departamentul tehnic al FIA trebuie sa ramana vigilent si sa testeze aripile fata si cele spate tot timpul si sa se asigure ca acestea corespund rigorilor privind testarea si regulamentul, dar si ca echipele nu gasesc alte solutii ingenioase si creative de a ocoli regulamentul.

   Cred ca, din cand in cand, multor echipe li se aduce la cunostinta de catre FIA o anumita situatie si se asteapta ca aceasta sa fie corectata. Noi nu suntem intr-o astfel de situatie si nu cred, nu stiu, daca va fi o problema ce va afecta campionatul, a spus Martin Whitmarsh.