Nu poti lua titlul fara a castiga o cursa, spune Raikkonen

Nu poti lua titlul fara a castiga o cursa, spune Raikkonen
   Cu toate ca se afla pe locul 3 in campionat, la 45 de puncte in spatele lui Fernando Alonso, liderul clasamentului, si la 16 de Vettel, ocupantul locului 2, Kimi Raikkonen nu si-a trecut in cont nici o victorie in acest sezon.  Finlandezul stie insa ca, pentru a avea o sansa la titlu, este imperativ sa obtina macar o victorie.

   Cred ca este foarte greu de spus daca o victorie este importanta sau nu in goana dupa titlu. Sunt prea multe lucruri ce se pot intampla in urmatoarele curse. Cred ca,daca privim din punct de vedere matematic, atunci da. Dar, personal, cred ca trebuie sa castigi cel putin o cursa pentru a fi sigur ca devii campion mondial.

   Ar trebui sa se intample adevarate tragedii pentru a castiga eu in fata lui Fernando si Sebastian fara sa obtin o victorie, asa ca tot ce pot face e sa merg inainte si sa incerc sa castig. Asta este ceea ce imi propun oricum, de fiecare data cand ma urc in monopost.

   Vom avea ceva updateuri noi, iar setarea monopostului in felul care imi place depinde de vreme si de circuit. Stim ca monopostul este rapid, trebuie doar sa gasim setupul necesar pentru a fi rapizi de fiecare data.

   Incercam tot ce putem pentru a fi pe podium de fiecare data, dar cursele vor deveni din ce in ce mai dificile, celelalte echipe venind mereu cu noi componente. Evident, trebuie sa facem un pas inainte fata de Singapore, unde nu prea am existat, pentru a ne putea implica in lupta pentru primele pozitii. Este imposibil sa prezic cum va merge monopostul nostru in cursele urmatoare.

   Trebuie sa asteptam pana la antrenamentele de vineri pentru a ne decide cum vom ataca cursa.
    Kimi Raikkonen a urcat de 6 ori pe podium in acest sezon, obtinand 3 locuri 2 si alte 3 locuri 3.