Horner spune ca Vettel trebuia sa profite de ghinionul celorlalti

Horner spune ca Vettel trebuia sa profite de ghinionul celorlalti
   Inaintea Marelui Premiu al Belgiei desfasurat weekendul trecut, Fernando Alonso avea un avans destul de mare in fata locului secund, ocupat de Mark Webber, si anume 40 de puncte, si inca 2 puncte in fata lui Sebastian Vettel, aflat pe locul 3, la 42 de puncte. Numai ca la Spa, norocul a fost de partea germanului care, dupa ce a facut o cursa de recuperare foarte buna, a reusit ca, plecat de pe locul 10, sa termine pe 2. Acest rezultat, coroborat cu abandonul lui Alonso, au dus la micsorarea reducerea diferentei dintre cei doi cu 18 puncte, ajungand la numai 24, si, totodata, l-a propulsat pe Vettel pe locul secund in clasament, in fata coechipierului sau Mark Webber.

   Christian Horner, directorul celor de la Red Bull Racing, spune ca era esentiala o astfel de turnura la un moment dat de-a lungul campionatului pentru a-i da o sansa lui Vettel de a castiga al treilea campionat mondial consecutiv la piloti.

   Am spus, in mai multe randuri, ca, de-a lungul unui campionat, lucrurile tind sa se echilibreze. Fernando a avut un sir fenomenal de curse in care a punctat si, la un moment dat, acest lucru urma sa ia sfarsit. A fost nefericit pentru el si totodata a aratat foarte grav atunci cand monopostul Lotus a trecut foarte aproape de capul sau. Dar toti pilotii au scapat nevatamati, acesta este lucrul cel mai important. Dupa acest incident, era clar ca erau toti bine, asa ca, intr-o cursa in care doi pretendenti la titlu nu obtineau puncte, era important sa profitam de acest lucru. 

   Referitor la urmatoarea cursa din calendar, Marele Premiu al Italiei de la Monza, o cursa pe care Red Bull a castigat-o si dominat-o categoric anul trecut, in ciuda faptului ca nimeni nu se astepta, Horner spune ca rezultatul de acum 12 luni este foarte putin important in aceste momente.

   Cred ca, in modul in care s-a desfasurat acest sezon, nimic de anul trecut nu conteaza cu adevarat. Asa ca vom merge la Monza si speram sa fim competitivi acolo. Am avut una dintre cele mai bune curse ale noastre acolo, este un circuit minunat, speram sa fim competitivi.