Domenicali: Frustrarea trebuie sa ia sfarsit acum

Domenicali: Frustrarea trebuie ia sfarsit acum
   Fernando Alonso s-a aflat duminica, pe circuitul belgian de la Spa-Francorchamps, in fata primului sau abandon din sezonul 2012, in urma accidentului produs de romain Grosjean. Cu toate acestea, Stefano Domenicali spune ca Ferrari trebuie sa treaca peste acest moment de frustrare in vederea unei abordari cat mai bune cu putinta a Marelui Premiu al Italiei din acest weekend. 

   Fara indoiala, a fost foarte frustrant pentru ca, daca ne uitam la ritmul cursei, ne dam seama ca Alonso ar fi putut termina foarte usor pe podium, si chiar pe locul secund. Evident, este o mare dezamagire, avand in vedere punctele pe care le-am fi putut obtine. Stim ca intr-o lupta atat de stransa cum este acum in campionat, sa pierzi puncte nu este foarte bine, dar asta e.

   Atunci cand este vorba despre ceva care nu are legatura cu performantele sau fiabilitatea monopostului nostru, ci cu ghinionul, cu faptul ca am fost in locul nepotrivit la momentul nepotrivit, trebuie sa trecem peste frustrarea acumulata si sa incercam sa ne concentram asupra cursei de la Monza. Este fundamental acest lucru, nu numai pentru ca vom concura acasa, in Italia, ci si pentru ca suntem angrenati in lupta pentru castigarea campionatului. Asa ca frustrarea trebuie sa ia sfarsit acum.

   Datorita naturii circuitului italian, Monza fiind cunoscut drept "templul vitezei", fiind circuitul cu cea mai mare medie de viteza din calendar, se vor dezvolta updateuri specifice, valabile numai pentru aceasta cursa. Domenicali spera ca Ferrari sa-si pastreze forma buna si constanta pe care a avut-o de-a lungul sezonului actual.

   Daca sunt increzator? Ce pot spune este ca circuitul necesita o configuratie unica pentru toata lumea, asa ca va trebui sa vedem cum s-au pregatit ceilalti pentru Monza. Din punctul meu de vedere, este bine pentru noi ca in Belgia am recuperat ceva in termeni de viteza pe tur, ceea ce, evident, este important; dupa cum am putut vedea pana acum, fiecare cursa este diferita. Este bine ca tot ce am pregatit din punct de vedere aerodinamic, al raporturilor in cutia de viteze, al setupului, a fost facut bine, deoarece va fi o cursa foarte importanta pentru noi.