Alonso: Problemele care au aparut azi nu vor mai aparea

Alonso: Problemele care au aparut azi nu vor mai aparea
   Fernando Alonso a inceput weekendul de casa al Scuderiei numai cu probleme: mai intai, in timpul primei sesiuni de antrenamente, a fost nevoit sa se opreasca cu 5 minute inainte de finalul sesiunii in Variante Rettifilio din cauza unei probleme la motor. Apoi, a pierdut ceva timp pe durata celei de-a doua sesiuni din cauza unei probleme cu sistemul de franare, dupa care, in aceeasi sesiune, cutia de viteze nu a mai functionat cum trebuie.

   A fost o zi de vineri putin ciudata din cauza defectiunilor mecanice. Cateodata fortam limitele anumitor componente ale monopostului pentru a experimente anumite lucruri in timpul zilelor de vineri si pentru a acumula kilometri si experienta. Trebuie sa avem grija si acesta a fost un bun prilej de a ne aminti cat de importanta este manevrabilitatea si cat de important este sa avem grija la fiecare detaliu al monopostului, deoarece micile probleme sunt cele ce opresc monopostul imediat.

Cateodata, cand ceva se intampla pe parcursul zilei de vineri, nu se mai intampla pe parcursul zilelor de sambata si duminica. Asa ca ne vom asigura ca problemele care au aparut azi nu vor mai aparea.

   Cred ca, mai mult sau mai putin, suntem multumiti cu performantele monopostului si nu trebuie sa schimbam echilibrul acestuia maine, asa cum am facut inainte pentru ca nu eram deloc multumiti. Este bine. Mai important decat performanta este echilibrul monopostului. Cateodata, pe parcursul antrenamentelor de vineri, constatam ca trebuie sa schimbam monopostul complet pentru a doua sesiune de antrenamente si apoi complet pentru a treia sesiune si in acest fel esti pus in situatia in care trebuie sa iei anumite decizii in ultimul moment inaintea calificarilor.

   Pana acum, in cele doua sesiuni de antrenamente, am avut un monopost care a fost constant in performante si am avut amandoua monoposturile in primii 7 tot timpul, ceea ce nu se intampla mereu. Aceasta este cea mai buna veste in ceea ce priveste performanta.