Alonso: Hamilton, singurul capabil sa obtina o victorie fara cel mai bun monopost

Alonso: Hamilton, singurul capabil sa obtina o victorie fara cel mai bun monopost
   In sezonul 2007 de Formula 1, echipa McLaren Mercedes ii avea ca piloti pe proaspatul dublu campion mondial Fernando Alonso si debutantul Lewis Hamilton. A fost insa un sezon foarte tensionat intre cei doi piloti, cu numeroase episoade controversate, ceea ce a condus, implicit, la o despartire. A fost sa fie cea a lui Fernando Alonso de McLaren, locul acestuia fiind luat de Heikki Kovalainen.

   Cu toate acestea, Fernando Alonso ii ia apararea lui Hamilton, spunand ca acesta ar avea dreptate vrand sa plece de la teamul britanic, insasi plecarea lui in 2008 fiind descrisa drept cea mai buna decizie a vietii sale de catre Alonso.

   Daca Hamilton isi evalueaza posibilitatile, nu vad nici un motiv pentru care cineva sa spuna ca nu ar fi posibila o plecare a sa de la McLaren. McLaren este o echipa mare, dar au castigat un campionat mondial in sezonul 2008 in ultimul viraj al ultimei curse. Daca nu luam in calcul acel titlu, trebuie sa ne intoarcem mult in timp pentru a gasi ultimul titlu castigat de ei.

   Cat despre relatia sa actuala cu britanicul, Alonso demonstreaza ca a trecut peste orice conflict pe care cei doi l-au avut in trecut si ca il respecta pe mai tanarul sau rival.

   Am mai spus ca Hamilton este singurul pilot capabil sa castige fara a avea cel mai bun monopost la dispozitie. Ceilalti piloti castiga atunci cand au la dispozitie un monopost bun, iar cand acesta nu este bun, nu castiga.