Victoriile Ferrari din 2012, facilitate de ploaie

Victoriile Ferrari din 2012, facilitate de ploaie   Chiar daca Fernando Alonso este singurul pilot ce a castigat 3 curse in sezonul 2012, Ferrari mai are mult de lucru la monopostul F2012. Echipa italiana a inceput destul de slab sezonul insa, incet- incet a recuperat diferenta fata de cei din frunte. Cu toate acestea, in ciuda celor 3 victorii ale lui Alonso, nu se poate spune ca Ferrari are cel mai rapid monopost. Nici pe departe.

   Dupa cum recunoaste si directorul tehnic al celor de la Ferrari, Pat Fry, conditiile meteo au avut un rol important in obtinerea a 2 din cele 3 victorii. Astfel, cursa din Malaezia, unde Alonso a castigat pentru prima data in acest sezon, a fost afectata de ploaie, in timp ce in Germania, locul celei de-a doua victorii a spaniolului, a plouat in calificari. Singura victorie 100% "curata" a fost in Valencia, acolo unde, atat calificarile, cat si cursa, s-au desfasurat in conditii de pista uscata tot timpul.

Evident, daca ar fi fost o cursa desfasurata pe o pista uscata in Malaezia ar fi fost o cu totul alta poveste. Nu putem sa negam ca vremea nu ne-a ajutat. Nu cred ca, in acest moment, suntem cei mai rapizi in calificari in conditii de pista uscata, dar in ultimele doua sesiuni desfasurate pe ploaie, am fost foarte buni.

   Sesiunile de care amintea Pat Fry sunt cele din Silverstone si Hockenheim, adica exact acolo unde Fernando Alonso a plecat din pole position. De asemenea, directorul tehnic Ferrari spune ca, in opinia lui, monopostul a castigat in jurul a 1,5 s pe tur fata de startul campionatului, in timp ce, diferenta de timp fata de cei din fata, in conditii de vreme uscata, ar fi in jurul a minim cateva zecimi de secunda pe tur.

Trebuie sa continuam sa lucram la imbunatatirea monopostului. Suntem norocosi ca suntem unde suntem, o parte din acest noroc se datoreaza vremii dar, in fond, conditiile meteo au fost aceleasi pentru toata lumea. Trebuie sa iesi pe pista si sa dai tot ce ai mai bun. Da, am fost ajutati de conditiile meteo, dar de ce nu au profitat si ceilalti de aceste conditii?