Stiri pe scurt

Stiri pe scurt   Dupa ce situatia circuitului din Nurburgring a devenit din nou neclara, circuitul avand serioase dificultati financiare, iata ca un alt circuit de legenda din lumea auto se confrunta cu astfel de dificultati. Anul trecut, au fost cheltuite 27 mil. lire sterline pentru modernizarea paddockului si a standurilor, dar, se pare, aceasta investitie nu a fost suficienta. Mai sunt necesare circa 150 mil. lire sterline pentru a se investi in infrastructura, avand in vedere ca anul acesta, din cauza ploii, a fost un adevarat haos, drumurile de acces fiind sub standardele necesare. Daca nu se vor gasi acesti bani, cei care detin circuitul ar putea sa vanda sau sa inchirieze parti din terenul ce inconjoara circuitul.

Stiri pe scurt   Din sezonul 2014, Formula 1 va trece la motoarele eco de 1.6 l V6 turbo, ceea ce reprezinta un nou motiv de controverse in paddock: in timp ce se doreste scaderea costurilor prin introducerea acestor unitati, multi spun ca, de fapt, costurile vor creste. In acest context, s-a vehiculat posibilitatea ca unele echipe sa alerge cu noul motor, in timp ce altele sa aiba montate actualele V8. Acest lucru, desi posibil, nu este agreat de catre Martin Whitmarsh, care spune ca o astfel de competitie ar duce la o ruptura in Formula 1, regulile urmand a fi schimbate in asa fel incat cele doua motoare sa fie echivalente.



Stiri pe scurt   De la revenirea sa in Formula 1, Michael Schumacher nu a avut mari rezultate, din contra, cel mai bun dintre ele, un loc 3, a fost obtinut de abia anul acesta, la Valencia. E drept ca nici monopostul Mercedes nu l-a ajutat prea mult, iar anul acesta a avut un lant foarte lung de ghinioane, insa, in acelasi timp, Nico Rosberg, coechipierul lui Schumacher, a otinut constant rezultate mai bune, in asa fel incat, la aceasta ora, in timp ce Schumi are 29 de puncte, Rosberg are 77. Pe fondul acestor rezultate, cu toate ca recunoaste ca Schumacher nu se chinuie din punct de vedere al pilotajului si ca nu a uitat nimic din ce stia, Sebastian Vettel spune ca, in acest moment, Nico Rosberg este punctul de referinta in echipa Mercedes.