Jackie Stewart: Vettel nu ar trebui sa plece la Ferrari


vettel nu ar trebui sa plece la ferrari
   In privinta dublului campion mondial Sebastian Vettel s-au speculat multe, incepand cu sezonul 2014, atunci cand ii expira contractul cu Red Bull Racing, unul dintre cele mai pregnante zvonuri dandu-l coechipierul spaniolului Fernando Alonso la Scuderia Ferrari. Insa Jackie Stewart, fostul mare campion al Formulei 1, crede ca viitorul lui Vettel este alaturi de echipa austriaca Red Bull, si ca plecarea germanului ar fi un pas gresit pentru el.

   Nu as face asta daca as fi in locul lui in acest moment. Cred ca Alonso este mult prea puternic pentru el si este atat de matur incat va face fata oricui datorita relatiei sale pe care o are cu cei de la Ferrari. Cred ca, pentru moment, este mai bine sa ramana la Red Bull deoarece are in spate o echipa pe care o cunoaste foarte bine si el are nevoie de ei, iar ei au nevoie de el.
 
   Ar fi prostesc sa rupi aceasta legatura acum. De fapt, cel mai bine ar fi sa astepte sa aibe un an foarte prost cu Red Bull inainte de a incerca sa plece. Apoi, optiunea mea ar fi sa ma duc acolo unde respectiva echipa ar putea sa-mi puna la dispozitie monopostul de care am nevoie, si asta nu ar insemna neaparat Ferrari.
   Cred ca Sebastian Vettel este remarcabil. Cu siguranta a fost cel mai matur pilot de 24 de ani pe care l-am vazut in Formula 1. Acum are 25 de ani si cred ca modul in care s-a descurcat din punct de vedere mental il va face sa continue evolutiile sale bune. Este extraordinar pentru cineva de varsta sa se poata disciplina in felul acesta.

   Din cand in cand mai comite cate o greseala pe care nu ar trebui sa o comita insa o repara repede, dandu-si seama ca nu trebuia sa o faca. Este inconjurat de oameni capabili, este foarte apropiat de familia sa, si duce o viata normala in comparatie cu ceea ce reprezinta din punct de vedere sportiv. A facut fata cu brio acestei situatii, intr-un mod foarte matur pentru un tanar. Cred ca talentul sau va continua pentru cativa ani buni de acum incolo.