Hembery spune ca pneurile vor rezista la Spa

Hembery spune ca pneurile vor rezista la Spa
   Dupa ce s-au aflat in mijlocul a numeroase controverse anul acesta, legate de uzarea prematura a pneurilor, cei de la Pirelli spun ca, pentru Marele Premiu al Belgiei, pneurile nu vor mai reprezenta o problema. Astfel, dupa ce toate echipele aveau drept obiectiv conservarea a cat mai multe trenuri de pneuri pentru cursa, iata ca acum acest lucru nu va mai trebui sa constituie o problema, dupa cum spune Paul Hemberey.

   Acest lucru se datoreaza, in principal, faptului ca pentru cursa belgiana, cei de la Pirelli pun la dispozitia echipelor pneurile cu compozitiile cele mai dure, medii si hard. Astfel, se spera ca pilotii sa poata forta la maxim, fara a avea grija deteriorarii pneurilor. Cel putin teoretic.

   Din punctul de vedere al pneurilor, este unul dintre cele mai solicitante circuite din calendar, datorita vitezei de varf foarte mare si a fortelor extreme degajate, care actioneaza asupra pneurilor din mai multe unghiuri. Faptul ca am ales sa folosim pneurile medii si hard inseamna ca pilotii vor putea forta de la inceput pana la sfarsit, lucru pentru care Spa a fost proiectat.

   Prima jumatate a sezonului a inceput cu cea mai stransa si competitiva lupta vazuta vreodata in istoria Formulei 1, asa ca sunt curios sa vad cum va decurge restul sezonului si sa vedem ce pasi inainte a facut fiecare echipa de-a lungul pauzei de vara. Momentan, diferenta dintre echipe este atat de mica, mai ales intre echipele de mijloc, incat este imposibil de prezis.