Bottas spune ca poate fi mai rapid

   Pe masura ce ne apropiem de finalul sezonului, speculatiile privind mutarile pilotilor de la o echipa la alta devin din ce in ce mai intense, mai ales in cazul celor care sunt in ultimul an de contract cu echipele lor. Unul dintre capetele de afis in aceasta privinta este si Valtteri Bottas, finlandezul de 22 de ani care este pilot de rezerva la Williams, si despre care Franck Williams spunea ca este un talent natural. Acesta a beneficiat de multe ore in cockpitul monopostului Williams pe parcursul zilelor de vineri, de-a lungul primelor sesiuni de antrenamente libere, lucru care i-a prins foarte bine din punct de vedere al experientei la volan.

Bottas spune ca poate fi mai rapid   Sunt multumit de cum am evoluat, si cred ca evoluez cu fiecare sesiune la care particip. Avand in vedere scopurile mele din acest sezon, nu ma asteptam sa evoluez atat de repede, deoarece primele zile de vineri au mers foarte bine. Dar inca invat, din ce in ce mai mult, asa ca sunt multumit de modul in care au decurs lucrurile.


   Ma bucur sa vad ca pot fi la fel de rapid ca Pastor Maldonado, iar in anumite ocazii, chiar mai rapid si, cu toate acestea, simt ca pot fi mai bun daca am parte de mai mult timp in spatele volanului. E bine ca sunt rapid, dar inca mai am atat de multe de invatat, cum ar fi parcurgerea unei curse.


   Cat priveste sansele sale de a deveni pilot titular la Williams in sezonul urmator, cu toate ca este sustinut de noul manager Toto Wolff, se pare insa ca influenta lui Wolff nu va avea un cuvant de spus in aceasta privinta, Bottas spunand ca nu stie ce il asteapta in viitor.

   Este greu sa vorbesc despre sansele mele de a ramane la Williams, chiar nu stiu. E prea devreme cred sa vorbesc despre acest lucru. Suntem de abia la jumatatea sezonului si echipa mai are o gramada de timp sa decida. Cred ca exista decat doua variante pentru mine in situatia in care nu voi continua in Formula 1, si acestea ar fi in GP2 sau Renault World Series.

   Cred ca acestea sunt cele mai competitive campionate, cu masini foarte rapide. Daca participi in GP2 nu ai voie sa participi in sesiunile de antrenamente de vineri din Formula 1, din acest motiv nu m-am inscris anul acesta in aceasta competitie, dar Renault World Series este, in mod cert, o optiune buna.